Švietimas

Dainų progimnazijoje mokiniai domėjosi gamtininko Paltanavičiaus gyvenimu ir veikla

Šiaulių Dainų progimnazijos biblioteka ir biologijos mokytoja V. Jasevičienė  pakvietė  5-7 klasių mokinius į apskrito stalo diskusiją ,,Tokį pasaulį regiu’’, skirtą vieno garsiausių Lietuvos gamtininko, rašytojo Selemono Paltanavičiaus 60 metų jubiliejui paminėti.

Šio susitikimo tikslas – susipažinti su S. Paltanavičiaus, Lietuvos prozininko, gamtininko, fotografo, aplinkosaugininko, radijo laidų vedėjo gyvenimu ir veikla. Aštuntokės Karolina Preimontaitė ir Laura Bačiulytė pristatė pateiktis apie gamtininko biografiją, kūrybą ir kitą veiklą. Diskusijos dalyviai susidomėję žiūrėjo  Nacionalinės ekspedicijos Nemunu per Lietuvą epizodus, kuriuose dalyvavo ir gamtą stebėjo S. Paltanavičius.

Mokinai klausėsi interviu, kuriame gamtininkas pataria, kaip maitinti paukščius žiemą ir  susimeistrauti originalią lesyklėlę iš kokoso riešuto. Biologijos mokytoja V. Jasevičienė  paklausė, ar gamtininkas gali pasiklysti gamtoje, ir papasakojo istoriją, kaip S. Paltanavičius  buvo pasilydęs Žuvinto rezervate. Renginio pabaigoje visi galėjo apžiūrėti rašytojo išleistų knygučių parodą.

Vaikams ši diskusija labai patiko, nes suteikė žinių apie gamtą ir ją tyrinėjančius žmones. Diskusiją vedė 6 klasės mokinės Anetė Vozgirdaitė ir Vytautė Valaikaitė.

Informaciją parengė skaityklos vedėja K. Balčiūnienė

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai