Aktualu

Pakruojo rajone į aplinkosaugininkų pasalą pakliuvo 17 palaidinių meškerių pastatęs vyras

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai sulaikė Pakruojo rajono gyventoją, kuris žvejojo gyva žuvele ir buvo pastatęs 17 palaidinių meškerių. Aplinkosaugininkai žvejo tykojo daugiau kaip parą. Pažeidėjui surašytas protokolas ir gresia bauda iki 289 eurų.

Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai gavo informacijos, kad Pakruojo rajone, Dvariukų tvenkinyje, žvejojama masalui naudojant gyvas žuveles. Trečiadienio, ankstyvą rytą nuvykę pareigūnai išties, ties Dvariukų gyvenviete, ant ledo rado pastatyta 17 palaidinių meškerių su gyvomis žuvelėmis. Žvejų nebuvo, tad buvo nutarta sulaukti palaidinių meškerių savininko.

Aplinkosaugininkams teko apsišarvuoti kantrybe, mat palaidinių šeimininkas pasirodė tik kitą dieną. Apie 8 valandą, ant ledo pasirodęs vyras ėmė tikrinti paliktas meškeres. Norėdami įsitikinti, kad visos palaidinės priklauso tam pačiam žmogui, inspektoriai vyrui netrukdė.

Dvariukų kaimo gyventojas A.S. (1974 m.) buvo sulaikytas, kuomet patikrino beveik visas palaidines meškeres. Vyras kaltės neneigė ir prisipažino, kad visos palaidinės jo. Už tai, kad žvejojo draudžiamu būdu, tai yra masalui naudodamas gyvas žuveles ir už tai, kad žvejybai naudojo daugiau įrankių nei leistina A.S. surašytas protokolas (ATPK 87 str. 3d.) Už šį mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą iki 289 eurų, su įrankių konfiskavimu. Tad visos palaidinės meškerės buvo ištrauktos ir paimtos.

Vyro laimei, užkibusių lydekų nebuvo, nes už kiekvieną sugautą žuvį būtų tekę mokėti po beveik 160 eurų, už gamtai padarytą žalą.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai