Kriminalai

Vos paleistas į laisvę 28-erių šiaulietis suskubo atgal už grotų

Tik 2015 metų lapkričio 16 d. iš įkalinimo vietos grįžęs 28 metų vyras laisve naudotis nemokėjo – jau spėjo nusikalsti net  du kartus ir vėl atsidūrė už grotų.

Vėlų sausio 6-osios vakarą Šiauliuose esančiuose Nakvynės namuose buvo užregistruotas konfliktas tarp trijų gyventojų. Agresyviai nusiteikusį 28 metų šių namų gyventoją papiktino kaimynų atsisakymas išgerti alaus. Įsiutęs vyras pradėjo įkyriai nurodinėti kaimynams, ką jiems daryti, o, pastariesiems nepaklusus, griebėsi aktyvių veiksmų. Vienoje rankoje laikydamas virtuvinį peilį, kitoje – metalinį ramentą, moterį ir vyrą grasino nužudyti. Moteriai teko smūgis ramentu, o vyriškiui smūgių kliuvo daugiau. Dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sausio 13 d. galimai apsvaigęs nuo psichiką veikiančių medžiagų ir alkoholio tas pats vyras vėl paleido kumščius į darbą ir Nakvynės namuose sužalojo kaimynui veidą. Pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą – dėl nesunkus sveikatos sutrikdymo.

28 metų šiaulietis  įtariamas dviejų tyčinių nesunkių nusikaltimų, už kuriuos numatyta griežtesnė nei vienerių  metų laisvės atėmimo bausmė, padarymu. Devynis kartus už vagystes bei kitus nusikaltimus teistam asmeniui buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri skiriama, siekiant užkirsti įtariamojo dalyvavimą procese, netrukdomą ikiteisminį tyrimą, bylos nagrinėjimą teisme, taip pat siekiant užkirsti kelią naujoms nusikalstamoms veikoms.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai