AktualuKultūra

Ligoninę papuošė gydytojo atminimui skirta mozaika

griganavicius1Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurgijos korpuso fojė pagerbtas neurochirurgo Alberto Griganavičiaus atminimas. Ta proga „Garbės galerija“ papildyta gydytojo mirties metinių proga sukurta mozaika. Kolegos, artimieji, šeimos nariai ir bendražygiai pagerbė gydytojo atminimą, atidengė miesto garbės piliečio dailininko Vitolio Trušio sukurtą mozaiką.

Gimė A. Griganavičius 1934 metų liepos 8 dieną Svirnų vienkiemyje, Kavarsko valsčiuje, Ukmergės apskrityje (dabar – Anykščių rajonas). 1915 metų sausio 16 dieną, dar dirbdamas neurochirurgu-konsultantu, pralaimėjo kovą su ligomis, kurių gydytojui teko iškęsti nemažai.

„Tai buvo žmogus, kuriam buvo duota savyje sujungti žodį ir šviesą. Šviesa nemiršta – keliauja iš vieno žmogaus į kitą, pašviesindama visuomenę: toks buvo mūsų daktaras neurochirurgas Albertas Griganavičius“, – sakė A. Danelius.

Dukrai Rasai Griganavičiūtei, pasirinkusiai gydytojos kelią, ir sūnui Algirdui Griganavičiui, gyvenančiam ir dirbančiam Šiauliuose, meras padėkojo už tėvo atminimo puoselėjimą ir įtaikė rožių puokštę.

Į susirinkusius kreipėsi Šiaulių vyskupas Jo Ekscelencija Eugenijus Bartulis, drauge su visais dėkojęs už gydyto A. Griganavičiaus nuveiktus darbus, už rūpestį Tėvyne, blaivia tauta, už meilę Dievui ir artimui.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai