AktualuŠiauliai

Šiaulių rajone sulaikomi brakonieriai nuo pareigūnų bėgo, o per langus mėtė šautuvus

ginklai2aŠiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Šiaulių agentūros ir gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai turėdami informacijos, kad Šiaulių rajone gali būti brakonieriaujama, surengė pasalą. Po persekiojimo buvo sulaikyti visureigiu „Range Rover“ važiavę keturi vyrai. Užklupti įtariamieji, bėgdami pro automobilio langą išmetė šautuvą.

ŠRAAD pareigūnai turėjo informacijos, kad Šiaulių rajone veikia gerai organizuota brakonierių gauja. Po kelis mėnesius trukusio darbo, vakar vakare Šiaulių rajone, kelyje Amalai – Smilgiai buvo surengta pasala. Pergudravę brakonierių žvalgus, pareigūnai sulaukė tamsoje, be šviesų, važiuojančio visureigio. Įjungus švyturėlius, naudodamas krivūlę, vienas pareigūnų visureigį stabdė, tačiau vairuotojas nepakluso. Dideliu greičiu ir toliau važiuodamas be šviesų, pavojingai manevruodamas, automobilis spruko. Visureigį persekiojantys pareigūnai matė, kaip pro mašinos keleivio langą buvo išmestas šautuvas ir kiti daiktai. Po puskilometrį trukusių gaudynių automobilis sustojo.

reidas2aAutomobilį vairavo A.L. (1985m.), šalia jo sėdėjo neblaivus, gerai aplinkosaugininkams žinomas, už brakonieriavimą teistas P.E. (1983 m.). Be jų automobiliu važiavo D.P. ir R.L.. Manydami, kad nepastebėti atsikratė įkalčiais, jaunuoliai ėmė juokauti, kad grožisi naktine gamta. Juokai išgaravo, kai už kelių šimtų metrų buvo rastas užtaisytas graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu.

Nei vienas iš sulaikytų vyrų neturėjo nei ginklo dokumentų, nei leidimo ginklui. Ginklas bei įariamieji perduoti policijai. Ketveriukė uždaryta į areštinę, o dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

reidas1aSulaikytasis P.E. praeityje buvo medžiotojas, tačiau teismo sprendimu teisė medžioti jam atimta. 2014-tais metais Šiaulių apylinkė teismas jį bei jo bendrus pripažino kaltais dėl brakonieriavimo. Tris stirnas ir vienuolika elniu nušovusiam P.E. buvo skirta daugiau kaip 20 tūkstančių litų bauda ir paskaičiuota daugiau kaip 13 tūkstančių litų gamtai padaryta žala. Deja vyras, kaip įtariama brakonieriaus amato nemetė.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai