AktualuKriminalai

Nepataisomas plėšikas sulaikytas, jo vėl laukia teisiamųjų suolas

Sausio 29 d. apie 20 val. Šiauliuose, Vytauto g., esančio namo laiptinės koridoriuje buvo užpultas ir sumuštas vyras, iš jo atimtas mobilaus ryšio telefonas. Išgirdę pagalbos šauksmą, policijos pareigūnus iškvietė namo gyventojai. Deja, užpuolikai spėjo pasišalinti.

Praėjus keletui dienų, Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai vieną užpuoliką sulaikė. 23 metų šiauliečio biografija turtinga, asmuo teistas ne vieną kartą: 2011 m. jis įvykdė du plėšimus, 2013 m. buvo teistas už viešosios tvarkos pažeidimą ir nesunkų sveikatos sutrikdymą, 2015 m. birželio mėnesį grįžęs iš Pravieniškių pataisos namų jau spėjo nusikalsti du kartus ir jo vėl laukia teisiamojo suolas.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, įrodančių sulaikytojo kaltę. Įtariamasis gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui, todėl, pareigūnų prašymu, Šiaulių apylinkės teismas jam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Mūsų šalies baudžiamieji įstatymai už plėšimą numato laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Policijos pareigūnai aiškinsis, ar įtariamasis nėra įvykdęs daugiau nusikalstamų veikų, nes sausio mėnesį Šiauliuose buvo įvykdyta net 11 plėšimų, vasario mėnesį – dar  keturios analogiškos nusikalstamos veikos.

Policija perspėja: plėšikai dažniausiai „darbuojasi“ tamsiuoju paros metu, kuris labai palankus plėšimams vykdyti. Dažniausiai žmonės nukenčia ketvirtadieniais, penktadieniais ir poilsio dienomis nuo 18 valandos vakaro iki 2 valandos nakties. Tad    jei darbe, svečiuose ar vakarėlyje tenka užtrukti iki vėlumos, rinkitės saugiausią grįžimo namo būdą – taksi. Tamsiu paros metu išeidami į gatvę, nesipuoškite brangiais papuošalais, nesinešiokite rankinėje vertingų daiktų, dokumentų ar didelės pinigų sumos, saugokite mobiliuosius telefonus, nes jie – dažniausiai plėšimų metu grobiami daiktai. Riziką tapti plėšikų taikiniu padidina ir apsvaigimas nuo alkoholio.a

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai