Švietimas

Dainų progimnazijoje į šventę kvietė varpas

Lietuvos Valstybės atkūrimo diena –  ypatinga diena visai Lietuvai ir kiekvienam iš mūsų. Vasario 12 d. Šiaulių Dainų progimnazijos aktų salėje suskambęs varpas pakvietė bendruomenę į šventinį koncertą – minėjimą ,,Skambėki per amžius žmonėms Lietuvos!“.

,,…Kraštas, kurį iš protėvių paveldėjome, yra mūsų. Vadinam jį Lietuva ir norime, kad šis žodis iš pasaulio kalbos ir iš jo žemėlapių neišnyktų…“, – tokiais poeto E. Mieželaičio žodžiais šventę pradėjo renginio vedėjai –  6c klasės mokiniai – Rugilė Jovaišaitė ir Jokūbas Jakavičius, Diana Cibulskienė, 3 b klasės mokinio Adomo mama, Remigijus Balčiūnas, 3b klasės mokinės Austėjos ir 6c klasės mokinio Tautvydo tėtis bei jų seneliai Genė ir Vytautas Balčiūnai, kurie pakvietė visus sugiedoti Lietuvos himną.

Progimnazijos direktorius Viktoras Varanavičius tarė sveikinimo žodį, padėkojo  bendruomenės nariams už tapatumo ir pasididžiavimo progimnazija jausmą. Aktyviausiems tėvams, personalo darbuotojams, mokytojams ir mokiniams įteikė padėkos raštus ir  metų simbolį ,,Paukštį“.

Koncerte ugniniu šokiu visus sužavėjo šiuolaikinių šokių studija „Kosmėja“, skambėjo dainos apie tėvynę, šokio sūkuryje linksmai sukosi liaudiškų šokių studijos „Šermukšnėlė” šokėjai, švelnūs kanklių ( 4c kl. mok. Ema Lukšytė) ir klarneto garsai (6c kl. mok. Tautvydas Balčiūnas) užbūrė salėje sėdinčius žiūrovus, gražiausius mokinių žodžius apie tėvynę  skaitė 7 c klasės mokinė Kornelija Rusteikaitė.

Džiugias šokių akimirkas padovanojo  renginio svečiai, Šiaulių miesto kultūros centro liaudiškų šokių kolektyvo  ,,Kalatinis“  šokėjai  (vadovė Vanda Verkulienė).

Graži šventė, kurioje kelių kartų atstovai – vaikai, tėvai, seneliai, anūkai – buvo kartu ir parodė,  kad jie myli savo kraštą, kuriame gimė ir auga, kad brangina bendrumo jausmą, kurį geriausiai išreiškė renginio pabaigoje pasakyti žodžiai: ,,…Sueikime visi į vieną bendrą, didelį ir amžiną kelią, kuris visus  mus vestų į mūsų širdis, vestų į Tėvynę, į  Lietuvą.

Dėkojame kolektyvų vadovams: Dianai Maciuvienei, Indrei Šerpytienei, Ingridai Jonavičienei, Gitanai Norvaišienei bei mokytojai Gitanai Petronaitienei už  salės papuošimą.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Irena Povilauskienė

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai