AktualuKriminalai

Už pagalbą – šiauliečio padėka pareigūnams

28 metų Šiaulių rajono gyventojui Gediminui Kudlai vasario 1-oji nebuvo sėkminga. Keliu Šiauliai-Gruzdžiai-Naujoji Akmenė automobilį „Opel Zafira“ vairavusiam vyrui nuotaiką sugadino iš prieš jį važiavusios transporto priemonės priekabos, kurioje buvo vežamas krovinys, iškritęs akmenukas. Šis stuktelėjo į jo automobilio priekinį stiklą ir jį suskaldė, o krovininį automobilį vairavęs vairuotojas, nieko nepajutęs, ramiai sau nuvažiavo toliau. Nukentėjėlis spėjo įsiminti priekabos valstybinius numerius.

Vyras surinko bendrojo pagalbos telefono numerį ir, paprašęs pagalbos, sulaukė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos vyriausiųjų patrulių Irminos Šiškutės ir Sauliaus Pastoraičio. Jie pradėjo eismo įvykio forminimą, tačiau susidūrė su nenumatytais trikdžiais – pagal gautą Bendrojo pagalbos centro informaciją jiems duomenų bazėje nepavyko nustatyti transporto priemonės savininko. Tačiau pareigūnai buvo atkaklūs, įsigilino į situaciją ir, tikslindami informaciją, nustatė, kad Bendrojo pagalbos centro darbuotojai jiems nurodė klaidingus valstybinius numerius, visai ne tuos, kuriuos jiems buvo padiktavęs nukentėjusysis. Išsiaiškinus šį nesusipratimą, transporto priemonės savininkas buvo nustatytas, eismo įvykis įformintas ir pareigūnai jau norėjo atsisveikinti su Gediminu, tačiau šis pareikalavo popieriaus lapo. Patruliai nesuprato – kam, nes jokių administraciniam procesui reikalingų dokumentų rašyti nebereikėjo. Vyras pareiškė, kad už jų profesionaliai ir greitai atliktą darbą, kultūringą ir malonų bendravimą jis nori Šiaulių apskrities policijos viršininkui parašyti padėką.

Nors 24 metus policijoje tarnaujantis Saulius Pastoraitis ir dar tik metus čia dirbanti jo kolegė Irmina Šiškutė bandė jį įtikinti, kad jo pasakytas „ačiū“ jiems yra tikrai pakankama padėka, tačiau Šiaulių rajono gyventojo būta atkaklaus – jo rašytinė dėkingumo išraiška pasiekė Šiaulių apskrities policijos viršininką.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai