AktualuKultūra

Dokumentinį filmą “Meistras ir Tatjana” Šiauliuose pristatys pati režisierė

Kovo 14 d., 17 val. , Šiaulių universiteto bibliotekoje, projekto ,,Lietuviškų kino vakarų ,,Mano Tavo ekranas” seanse išvysite vieną ryškiausių 2014 metų lietuviškų dokumentinių filmų ,,Meistras ir Tatjana”, kuris pernai įvertintas ne tik keturiomis “Sidabrinėmis gervėmis”,  bet ir tarptautinių Krokuvos, Leipzigo, Amsterdamo, Triesto, Talino ir kitų svarbių kino festivalių auditorijų. Filmą pristatys filmo režisierė Giedrė Žickytė.

Filmas pasakoja apie žinomo fotografo Vito Luckaus ir jo žmonos Tatjanos audringą meilės istoriją, vykusią 7-jame dešimtmetyje. Vieni Vitą Luckų laikė bepročiu, kiti – genijumi. Jis pirmasis pralaužė uždarą romantinę lietuviškos fotografijos tradiciją ir su fotoaparatu išmaišė visą Sovietų Sąjungą. Daug dirbo ir daug gėrė.  Tbilisio milicija jį girdė vynu, Odesos vagys važiuodavo jo aplankyti tiesiog šiaip sau. Iš Baškirijos gilumos jam siuntė medaus, armėnų katalikosas vaišino pietumis. „Meistras ir Tatjana“ yra maištingo kūrėjo, aistringos meilės ir tragedija pasibaigusio gyvenimo istorija.

Projektas ,,Lietuviško kino vakarai “Mano Tavo ekranas” – 2015 metais Šiaulių savivaldybės apdovanotas kaip geriausias kultūrinės edukacijos projektas, kuris organizuojamas nuo 2013 metų.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai