AktualuKriminalai

Policija tikrins poilsiavietes, laisvalaikio vietas

Kasmet, artėjant šiltajam sezonui pareigūnai stebi tendenciją, jog padaugėja viešosios tvarkos pažeidimų. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai prižiūrimoje teritorijoje esančiose poilsiavietėse ir gyventojų laisvalaikio praleidimo vietose nuo kovo 7 dienos pradėjo vykdyti  prevencinę priemonę „Viešoji vieta“. Tikslas – užkardyti viešosios tvarkos pažeidimus.

Pareigūnai reguliariai tikrins viešąsias vietas tiek miestuose, tiek rajonų gyvenvietėse, ypatingas dėmesys buvo skirtas pažeidimams, susijusiems su alkoholinių gėrimų, narkotinių medžiagų vartojimu, viešosios rimties trikdymu, chuliganizmu.

Policijos komisariato pareigūnai atsižvelgiant į konkrečių teritorijų kriminogeninę padėtį sustiprins patruliavimą prižiūrimoje teritorijoje įvairiu paros metu. Išskirtinis dėmesys bus skiriamas jaunimo pamėgtoms susibūrimo, pasilinksminimo vietoms, pamėgtoms poilsio zonoms, kuriose gali būti girtaujama ar svaiginamasi. Bus vykdomos ir švietėjiškos akcijos kartu su socialiniais partneriais.

Pirmuosius patikrinimus jau atliko Radviliškio rajono policijos pareigūnai. Tikrinti parkai, skverai, Šeduvoje, Aukštelkuose, Radviliškio mieste, taip pat seniūnijose esantys paplūdimiai. Tikrinimo metu pažeidimų nenustatyta. Radviliškio policijos komisariato pareigūnai primena, kad Radviliškio miesto pagrindines viešąsias vietas stebi 10 vaizdo stebėjimo kamerų. Minėtos kameros leidžia ne tik užfiksuoti, bet identifikuoti žmones bei automobilius, padeda policijos pareigūnams aiškinantis pažeidimus. Netrukus vaizdo stebėjimo kameros bus įrengtos ir Baisogalos miestelyje, padėsiančios policijos pareigūnams užtikrinti saugumą.

Policija informuoja, kad už alkoholinių gėrimų gėrimą arba girto pasirodymą viešosiose vietose yra baudžiama. Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 straipsnis numato, kad už alkoholinių gėrimų vartojimą viešosiose vietose (gatvėse, stadionuose, skveruose, parkuose, visų rūšių visuomeniniame transporte ir kitose vietose, išskyrus prekybos ir viešojo maitinimo įmones, kuriose leista pardavinėti alkoholinius gėrimus išpilstant), galima užsidirbti baudą iki 89 eurų arba administracinį areštą iki 30 parų.

Už girtų nepilnamečių iki šešiolikos metų pasirodymą viešosiose vietose, taip pat jų alkoholinių gėrimų gėrimą, baudžiami tėvai nuo 14 iki 28 eurų bauda. Nusižengusiems nepilnamečiams nuo šešiolikos iki aštuoniolikos metų, numatyta bauda nuo 8 iki 14 eurų.

Policija prašo gyventojų nepažeidinėti viešosios tvarkos, o pastebėjus girtaujančius, triukšmaujančius, kitaip viešąją rimtį trikdančius asmenis, nedelsiant apie tai informuoti pareigūnus.

Siekiant tinkamai užtikrinti viešąją tvarką, piliečių saugumą, policija principingai reaguos į viešosios tvarkos pažeidimus, maksimaliai panaudos pareigūnų pajėgas.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai