AktualuKriminalai

Pareigūnas net ir per atostogas išlieka pareigūnu

52 metų Joniškio rajono gyventojui Aloyzui Povilaičiui kovo 15-oji buvo nesėkminga. Apie 15.30 val. kelyje Šiauliai-Joniškis jo vairuojamą „Fiat Ducato“ taranavo priešpriešiais atvažiuojantis mėlynos spalvos minivenas, kuris, apvažiuodamas stovėjusią transporto priemonę, įvažiavo į jo kelio pusę ir savo kairės pusės veidrodžiu nulaužė „Fiat Ducato“ veidrodėlį bei išdaužė vairuotojo pusės durelių stiklą. Miniveno vairuotojas iš eismo įvykio vietos spruko net nestabtelėjęs. Tokio netikėto įžūlumo apakintas A.Povilaitis įsidėmėti bėglio valstybiniu numerių nespėjo.

Vyras išsikvietė policijos pareigūnus, kuriems tegalėjo suteikti minimalią informaciją – mėlynas neaiškios markės minivenas.

Tuo metu įvykio vietoje dirbusius policijos pareigūnus užkalbino pro šalį į Šiaulius su šeima važiavęs atostogaujantis kolega – Joniškio rajono policijos komisariato Patrulių būrio vyriausiasis patrulis Giedrius Stankus. 22 metus policijoje dirbantis pareigūnas įsidėmėjo faktą, kad eismo įvykyje dalyvavusiam automobiliui turėtų būti taip pat nuplėštas vairuotojo pusės durų veidrodėlis ir išdaužtas durelių stiklas.

Po keleto valandų pareigūnas, grįždamas iš Šiaulių į Joniškį, pastebėjo mėlyną miniveną, būtent, su tokiais apgadinimais. Susisiekęs su kolegomis ir sužinojęs, kad šie eismo įvykio kaltininko dar nenustatė, pasiūlė pasidomėti jo ką tik pastebėtu įtartinu „Volkswagen Caravelle“ ir nurodė jo valstybinius numerius.

Netrukus buvo nustatyta, kad šią transporto priemonę vairavo 59 metų Joniškio r., Žagarės, gyventojas, kuris prisipažino nuvažiavęs iš eismo įvykio.

Eismo įvykyje nukentėjusiam Aloyzui Povilaičiui buvo labai netikėta, kad atostogaujantis patrulis neliko abejingas kelyje sutiktam į bėdą pakliuvusiam žmogui ir minčių dėl eismo taisyklių pažeidėjo neišmetė iš galvos per visą savo kelionę į Šiaulius ir atgal. Sužavėtas tokiu pareigūno elgesiu, jis Šiaulių apskrities policijos viršininkui Rimantui Bobinui parašė laišką, kuriame už sąžiningą darbą, pastabumą ir neabejingumą Joniškio rajono policijos komisariato Patrulių būrio vyriausiajam patruliui Giedriui Stankui išreiškė padėką.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai