AktualuŠiauliai

Į krosnį meta viską: pakuotes, plastiką, dažytą medieną

Įpusėjo aplinkosauginė akcija „Kaminukas“. Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai atliko beveik 30 reidų ir nustatė 20 pažeidimų, kuomet buvo deginamos atliekos. Pažeidėjams surašyti protokolai ir skirtos baudos.

Nors eksploatuojant katilus tiek buityje, tiek įmonėse galima naudoti tik kurą, tačiau patikrinimai parodė, kad to paiso nevisi. Neretai įmonės ar fiziniai asmenys ne tik nekreipia dėmesio į gresiančias baudas, bet netausoja savo ir aplinkinių sveikatos. Šiaulių regiono aplinkosaugininkai sausio mėnesį surengė 27 reidus ir jų metu patikrino daugiau kaip 100 įmonių ir beveik 60 individualių valdų. Buvo nustatyta 20 atvejų kai katilai buvo kūrenami atliekomis.

Į katilus metama viskas, pakuotės, plastikas, dažyta mediena, o dažniausiai medžio drožlių plokštės. Pasitaikė atvejų, kuomet individualiuose namuose buvo deginami drabužiai, o autoservise panaudoti tepalai. Daugiausiai pažeidimų nustatyta Šiaulių mieste bei rajone – 6. Plungės rajone – 4, Joniškio, Akmenės ir Kelmės rajonuose po du.

Atsakingiems asmenims surašyti protokolai ir skirtos baudos. Už atliekų deginimą nesilaikant įstatymuose ar kituose teisės aktuose nustatytų atmosferos apsaugos reikalavimų yra numatyta bauda – piliečiams nuo 28 iki 57 eurų, o pareigūnams – nuo 57 iki 115 eurų. Be to pažeidėjams gali tekti atlyginti ir gamtai padaryta žalą, kuri priklauso nuo sudegintų atliekų kiekio. Minimali žala – 100 eurų.

Akcija „Kaminukas“ tęsiasi, o gyventojai pastebėję, kad kaimynai degina atliekas, visuomet gali kreiptis į aplinkos apsaugos agentūras arba pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai