AktualuKultūra

Ramybės ir tikėjimo ieškoti muzikoje pakvies Antonijaus Vivaldžio „Gloria“

Paskutinį 2022 metų ketvirtadienį, gruodžio 29-ąją, Šiaulių Šv. Jurgio bažnyčioje (Kražių g. 17) po šv. Mišių, 17.30 val., bus galima išgirsti italų kompozitoriaus Antonijaus Vivaldžio „Gloria“. Šis prieš daugiau nei tris šimtus metų sukurtas itališkas šedevras savo dramatizmą ir ekspresiją žiūrovams atskleis per choristų ir vokalistų balsų bei instrumentinės muzikos sintezę. Renginio organizatoriai pažada – emocijos liesis per kraštus, mat išraiškinga muzika nepaliks abejingų.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginys nemokamas.

Šiemet trisdešimtąjį veiklos sezoną Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Atžalynas“ (meno vadovas Mindaugas Žalalis) tradiciškai užbaigs kalėdiniu jungtiniu choristų koncertu, kuriame bus galima išgirsti gražiausius liturginius kūrinius. Choras per ilgą gyvavimo laikotarpį yra žinomas ir kviečiamas į įvairius renginius, festivalius bei konkursus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse, kur yra įvertintas įvairiais laureatų vardais, I ir II laipsnio diplomais. Kamerinis choras „Atžalynas“ – vienas iš nedaugelio Lietuvos meno mėgėjų kolektyvų, kasmet parengiantis naujas programas ir jas atliekantis visoje Lietuvoje, o šių metų pradžioje išleido ir žiūrovams pristatė kompaktinę plokštelę „Choriniai susitikimai“.

„Visas kalėdinis periodas dažnai tampa vienu dideliu šurmuliu, tačiau mes šiais metais ir toliau puoselėjame gražią tradiciją žmones džiuginti sakraline muzika. Šį gruodį bažnytinėje aplinkoje skambėsiantis brandus baroko epochos kūrinys kvies atrasti ramybę ir harmoniją, tad simboliškai artėjančių naujųjų metų proga ir linkiu visiems – atraskite savyje dvasinę ramybę“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Antonijaus Vivaldžio „Gloria“ – tai vienas pakiliausių sakralinės muzikos chorinių kūrinių. Originaliausio ir įtakingiausio savo kartos italų kompozitoriaus dvylikos dalių kūrinys kupinas tikėjimo ir šlovinimo, o hipnotizuojančios melodinės variacijos klausytoją nukelia į ramybės ir vilties paieškas savyje ar savo artimajame.

Šiųmetiniame kalėdiniame koncerte dalyvaus ir Antonijaus Vivaldžio „Gloria“ su klausytojais pasidalins Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Atžalynas“ (meno vadovas ir dirigentas Mindaugas Žalalis), Šiaulių kamerinis orkestras „Camerata solaris“ (meno vadovas Vilhelmas Čepinskis), solistai – Aušra Kinderė (sopranas), Indrė Burškienė (sopranas), Inesa Brazytė (mecosopranas).

Rolando Parafinavičiaus nuotr. 

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai