AktualuKriminalai

Policija sugavo į butą įsiveržusius ir moterį apiplėšusius asmenis

Praėjus valandai po plėšimo sulaikyti įtariamieji, kurių vieno kišenėje rasta didžioji dalis pagrobtų daiktų, savo kaltės pripažinti nelinkę ir kuria neįtikėtinas  istorijas apie tų daiktų atsiradimą pas juos.

Trys Šiaulių apskrities policijos pareigūnams dėl vagysčių gerai pažįstami šiauliečiai savo nusikalstamumo biografiją paįvairino nauju baudžiamojo kodekso straipsniu. Jiems pareikšti įtarimai dėl vasario 7-osios vakare Šiauliuose, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, gyvenančios moters apiplėšimo.

Apie pusę devintos vakaro miegojusią buto šeimininkę pažadino beldimas į duris. Kai mieguista moteris, pamaniusi, kad grįžo draugas, atvėrė duris, į vidų įsiveržė trise. Šeimininkė nespėjo nė aiktelėti, kaip akimirksniu buvo paguldyta ir prispausta ant žemės. Įsibrovėliai pasišalino, nuo moters kaklo ir rankos nuplėšę auksines grandinėles, iš buto pagrobę dar kitų juvelyrinių dirbinių, du mobilaus ryšio telefonus ir striukę, kurioje buvo automobilio AUDI A4 užvedimo rakteliai bei pinigai. Iš viso moteris patyrė 7 140 eurų turtinę žalą.

Šiaulietė tuoj pat kreipėsi į policiją ir pranešė apie prieš ją įvykdytą nusikaltimą.  Kol kriminalistai bendravo su nukentėjusiąja, nusikaltimo padarymu įtariami asmenys kitų pareigūnų buvo sulaikyti prie toje pačioje miesto dalyje esančio prekybos centro. Šio centro apsaugos tarnybos darbuojas pamatė prekybos salėje slankiojančius asmenis, kurie prieš porą savaičių iš parduotuvės buvo pavogę butelį viskio. Nedelsdamas vyras paskambino į policiją. Pareigūnai įtariamuosius sulaikė jau įsėdusius į taksi. Paaiškėjo, kad čia tie patys, kurie prieš valandą taip nemandagiai „svečiavosi“ pas S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje gyvenančią moterį.  30-metis šiaulietis ir 26 metų jo sėbras atsidūrė areštinėje. Pas pastarąjį buvo rasta ir didžioji pavogtų daiktų dalis.

Kitą dieną areštinėje atsidūrė ir trečias bendrininkas – 39 metų šiaulietis, kuris buvo sulaikytas eilinės vagystės parduotuvėje metu. Visiems trims pareikšti įtarimai dėl plėšimo.  Pirmieji du suimti dviem mėnesiams, trečiasis pasiųstas atlikti paskirtos bausmės už kitas nusikalstamas veikas. Nustatyta, kad du jų anksčiau yra buvę nukentėjusiosios bute ir su ja bendravę.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai