AktualuŠiauliai

Vietoj seno duonos kombinato – centro rezidencija

Šiaulių miesto meras susitiko su naujo gyvenamojo komplekso projekto vadovu ir aptarė būsimųjų statybų eigą. Statytojai planuoja griovimo darbus atlikti kiek įmanoma greičiau. Jei tik leis sąlygos, statybos irgi turėtų būti vykdomos sparčiai. Meras Artūras Visockas pasidžiaugė, kad pagaliau bus sutvarkyta dešimtmečiais apleista, pačiame miesto centre esanti teritorija.

Šiauliečiai jau pastebėjo, kad pradėti griauti Trakų gatvėje esantys buvusio Duonos kombinato pastatai. Su projekto vadovu, architektu Dariumi Jakubausku susitiko ir vykdomus darbus apžiūrėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Pasak D. Jakubausko, didieji demontavimo darbai turėtų būti atlikti per gerą mėnesį, todėl aplinkinių gyventojų prašoma pakantumo. Gegužę-birželį jau planuojama pradėti naujų statinių statybą. Rekonstruoti numatoma tik vieną, Gaisrininkų gatvėje esantį gamybinį pastatą, jam bus pristatytas viršutinis aukštas. Sklype numatoma statyti du daugiabučius gyvenamuosius pastatus su komercinėmis patalpomis pirmame aukšte. Palei Trakų g. statomas daugiabutis bus atitrauktas nuo gatvės toliau, nei buvusio fabriko statinys. Pėsčiųjų patekimas į komercines patalpas numatytas nuo Trakų gatvės, gyventojai į butus pateks iš vidinio kiemo. Taip pat numatytas ir požeminės automobilių stovėjimo vietos po visais pastatais, pusė vietų – su elektromobiliams reikalinga krovimo įranga. Daugiabučiuose bus įrengti 74 butai, viso komplekso bendras plotas apie 6000 kv. metrų. Šiauliečiai verslininkai į komplekso statybą planuoja investuoti 5-6 mln. eurų.

Darius Jakubauskas prisiminė, kad apie buvusio Duonos kombinato transformaciją naujam gyvenimui buvo pradėta kalbėti dar prieš kelis dešimtmečius. Keitėsi objekto savininkai, o dabartinis projektas pradėtas rengti prieš porą metų. Pasak Dariaus Jakubausko, naująjį kompleksą jis projektavo kartu su kolega Andriumi Verniu.  

„Labai džiaugiuosi iniciatyvomis, kurių dėka keičiasi Šiaulių centro veidas. Vien Trakų gatvėje – du nauji objektai. Čia pagaliau bus sutvarkytas pačiame miesto centre esantis apleistas plotas, rekonstruojamas senas pastatas Trakų ir S. Šalkauskio gatvių kampe. Dar vienas objektas kyla Vasario 16-osios gatvėje, tarp viešbučio „Šaulys“ ir VU Šiaulių akademijos. Puikus postūmis visam miesto centrui, o be to atsiras naujų būstų, kurių mieste vis labiau trūksta. Sėkmės visiems investuotojams ir statytojams“, – sakė meras Artūras Visockas.   

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai