AktualuŠiauliai

Policijos pareigūnai žaisti svarbiose varžybose pakvietė socialinės globos centro auklėtinį

Netikėtai Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato krepšinio komandos akiratyje atsidūrusiam Šiaulių miesto savivaldybės dienos socialinės globos centro „Goda“ lankytojui Žydrūnui Kazlauskui buvo sudaryta galimybė apsirengti Šiaulių policijos krepšinio komandos marškinėliais ir sudalyvauti 23-iojo krepšinio turnyro, skirto Lietuvos policijos generalinio komisaro taurei laimėti, varžybose.

DSC_0469 (1)Žydrūnas yra aistringas krepšinio gerbėjas. Jis – aktyvus Šiaulių krepšinio komandos „Šiauliai“ palaikytojas, nepraleidžiantis nei vienų šios komandos varžybų. O ir pats, esant galimybei, visada stengiasi pažaisti krepšinį su draugais.

Internete Žydrūnas sužinojo, kad Šiaulių sporto mokyklos „Dubysa“ sporto salėje vyks krepšinio varžybos, kuriose susitiks  Šiaulių aps. VPK ir Tauragės aps. VPK komandos. Kadangi jaunuolį domina kiekvienos krepšinio varžybos, jis atvyko ir į šias palaikyti Šiaulių policijos komandos. Po varžybų Žydrūnas pasveikino Šiaulių krepšininkus su geru žaidimu ir prasitarė, kad gerai būtų pamatyti ir kitas Šiaulių policijos komandos rungtynes.

Pasitarę tarpusavyje, su Tauragės kolegomis bei Žydrūno globėjais, Šiaulių policijos krepšininkai nusprendė pakviesti vaikiną vykti kartu į Šilalę, kur vyko atsakomosios varžybos tarp Šiaulių ir Tauragės policijos krepšinio komandų. Žydrūnas labai apsidžiaugė šiuo pasiūlymu.

Matydami vaikino aistrą krepšiniui, Šiaulių policijos krepšininkai pasiūlė jam apsirengti Šiaulių policijos komandos sportiniais marškinėliais, pažymėtais 21-uoju numeriu, ir išbėgti į aikštelę. Prieš varžybas Žydrūnas su komanda kartu darė apšilimą, susipažino su komandos tradicijomis, taktika.

Varžybų pradžioje žaidimas vyko apylygiai, todėl Žydrūnas sėdėjo ant atsarginių suolelio ir tik palaikė savo komandą. Ketvirtame kėlinyje Tauragės komandai susikrovus garantuotą taškų persvarą, į aikštelę, trenerio sprendimu, išbėgo Žydrūnas. Komandos nariai džiugiai sutiko naują žaidėją ir negailėjo kamuolio perdavimų naujokui. Nepaisant to, kad Žydrūnui nepavyko pelnyti taškų, komanda džiūgavo galėjusi suteikti progą išsipildyti Žydrūno svajonei sudalyvauti tikrose krepšinio varžybose. Joms pasibaigus, komanda su Žydrūnu įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Šios varžybos įsiminė ne tik gražiu žaidimu, įdomiais perdavimai, vyriška kova, tačiau ir tuo, jog jos įeis į Lietuvos policijos sporto istoriją savo išskirtinumu – ne sporto rezultatais, bet kaip pirmas žingsnis į bendradarbiavimą su asmenimis, kurie patys negali pasirūpinti savo asmeniniu bei socialiniu gyvenimu.

Šis projektas parodė, kad Lietuvos policija gali ne tik ginti ir saugoti, bet ir prisidėti prie pagalbos socialinės globos reikalingiems žmonėms, gerinant jų gyvenimo kokybę bei vykdant  socialinę integraciją, padedančią asmeniui būti aktyviu gyvenimo dalyviu.

Nuotraukoje: Žydrūnas sėdi centre.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai