AktualuŠiauliai

Bulvaro liepaites papuošė 3000 margučių

Marguciai ant medziuArtėjant Šv. Velykoms miesto bulvaro liepos pasipuošė gražiausios pavasario šventės simboliu – margučiais. Kiaušiniai pagaminti iš balto pustplasčio ir, menininkų patarimu, dekoruoti tradicinėmis šv. Velykų spalvomis – geltona, žalia ir raudona, kurios dera ir su valstybės vėliavomis spalvomis. O margučių pagaminta net 3000!

Iniciatyvą taip puošti bulvarą palaikė Šiaulių miesto savivaldybė, aktyviai įsitraukė Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos ir Šiaulių dailės mokyklos bendruomenės, Šiaulių turizmo informacijos centro darbuotojai kartu su šeimų nariais.

Dar keletą dienų truko margučių užkabinimas ant bulvare augančių medžių šakų. Papuošta apie 50 medžių. Planuojama, kad pavasarį šie margučiai skelbs iki Sekminių, t. y. gegužės 15 d.

„Mūsų bulvaras gražus, nes žmonės taip panorėjo. Labai dėkoju už bendruomeniškumą ir savanorystę. Žmonės patys puošia savo miestą ir siunčia žinią, kad Šiauliai – gyvas, besidomintis ir bendruomeniškas miestas”, – sako meras A. Visockas.

Šiaulių turizmo informacijos centras kviečia patirti ir pavasario skonį, dalyvaujant akcijoje „Ragauju Lietuvą“. Į pirmą kartą Šiauliuose organizuotą tokio pobūdžio akciją įsitraukė dalis Šiaulių kavinių. Akcijos „Ragauju Lietuvą“ dalyviai siūlo išbandyti Lietuvos bajorų virtuvę, paragauti sumuštinių su tikru lietuvišku varškės sūriu, atsigaivinti „Lietuvos skonio“ kokteiliu, pasilepinti tautiniu desertu, degustuoti žemaitiško kulinarinio paveldo patiekalų.

Akcijoje dalyvauja: Salotų baras „Savynė“, kavinė-sulčių baras „Burbuliukas“, kavinė „Rimuošės dvaras“, muzikinis klubas-smuklė „Juonė pastuogė“, greitojo maisto restoranas „Gimme“, alaus baras „Deg-alinė“.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai