AktualuKriminalai

Velykos bus blaivios – rajone rasti du „naminukės” gaminimo aparatai

Po Šiaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnų apsilankymo Šiaulių rajone, Pakumulšių kaime esančioje sodyboje, yra vilties, kad Velykos šiame kaime bus blaivios, nes du naminės degtinės gaminimo ir platinimo taškai neteko aparatų šiam svaigiajam gėrimui gaminti, 12 litrų jau pagaminto šio produkto ir apie 126 litrų raugo, iš kurio dar buvo planuojama privarvinti nemenką kiekį ugninio vandens.

naminuke1Informacija apie 56 metų moters sodyboje dideliu kiekiu gaminamą ir platinamą naminę degtinę pareigūnus pasiekė vasario pabaigoje. Tuoj pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį kovo 22 d. vainikavo pareigūnų atlikta šio „naminukės“ taško demaskavimo operacija. Kriminalistus pasitiko iš už namo sklindantis išpiltų žlaugtų kvapas, o  name jie rado lengvai nuo alkoholio apspangusią penkių asmenų kompaniją, tarp kurių buvo ir sodybos šeimininkė bei jos sugyventinis, už naminės degtinės laikymą jau anksčiau turėję reikalų su policijos pareigūnais ir už tai bausti administracine tvarka. Šįkart kriminalistai pataikė į patį naminės degtinės gaminimo procesą – iš ant krosnies įkaitusio aparato į stiklainį lašėjo naminė degtinė, ant stalo plastikiniuose mineralinio vandens buteliuose jau stovėjo ne vienas litras „naminukės“, o kitame kambaryje savo eilės laukė naminio raugo statinaitės.

Sodybos šeimininkė paaiškino, kad tai – pasirengimas Velykoms. Pareigūnai šį pasirengimo procesą nutraukė, pasiimdami jau pagamintą gėralą ir aparatą bei žaliavą naminei degtinei.

Pasirodo, šitaip Velykoms ruošėsi ir tame pačiame Pakulmušių kaime gyvenanti 34 metų sodybos šeimininkės duktė. Atlikę kratą jos gyvenamojoje vietoje, kriminalistai sandėliuke rado elektrinį aparatą „naminukei“ gaminti ir kelias dešimtis litrus raugo, iš kurio turėjo būti gaminamas „velykinis“ gėrimas.

Už tokį rengimąsi Velykoms naminės degtinės gaminimo taškų savininkų laukia baudžiamoji atsakomybė.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai