Švietimas

Šiauliuose įvyko „Sidabro vainikėlis“ vietinis turas

Vakar Šiaulių dailės mokykloje vyko Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ vietinis turas. „Sidabro vainikėlio“ parodų ciklas sumanytas tam, kad talentingi vaikai ir jaunuoliai, besidomintys liaudies daile, galėtų visuomenei parodyti savo darbus. Čia jaunieji kūrėjai ne tik varžosi dėl geriausiųjų vardo, simbolinių „Sidabro vainikėlio“ apdovanojimų, bet ir yra skatinami tobulinti savo žinias, meninius gebėjimus, dailiųjų amatų įgūdžius.

Šiemet savo sukurtus darbus pateikė Šiaulių kultūros centro studijos „Svajokliai“ nariai Otilija Venclovaitė, Erikas Vislobodovas, Patricija Kuodytė, Kotryna Kuodytė, Greta Stankaitytė, Paulina Jankauskaitė (vadovė Zita Vilutytė), Didždvario gimnazijos mokinė Gytautė Adomaitytė (mokytoja Audronė Zibalienė), „Gegužių“ progimnazijos mokinė Austėja Grinkaitė (mokytoja Ingrida Špūraitė-Grinkienė), Zoknių progimnazijos mokiniai Emilijus Šapnikas ir Titas Indila (mokytojas Gintaras Daukša) bei Jaunųjų technikų centro dailiųjų amatų būrelio ugdytinis Mantas Liucvaikis (mokytojas Gintaras Daukša) ir meninių technologijų būrelio jaunoji kūrėja Rusnė Kavaliauskaitė (mokytoja Rasa Daukšienė).

Visų darbais grožėjosi menotyrininkė Michalina Adomavičienė, Lietuvos tautodailininkų sąjungos Šiaulių bendrijos vadovė Laima Kelmelienė, Šiaulių dailės mokyklos direktorės pavaduotoja Eglė Bičkienė. Komisijos narės jaunuosius kūrėjus įvertino ir į konkurso regioninį turą, vyksiantį Telšiuose, Šiaulių miestui atstovauti delegavo Gytautę Adomaitytę su austų papuošalų kolekcija, Mantą Liucvaikį su drožiniais iš medžio, Rusnę Kavaliauskaitę su siuvimo darbu „Pavasario belaukiant“, Austėją Grinkaitę su pintinėmis juostomis, Otilija Venclovaitė su karpiniu iš popieriaus.

Panašu, kad Šiauliuose esama nemažai talentingų vaikų ir jaunuolių, besidominčių liaudies menu ir tradiciniais dailiaisiais amatais, bei puikių mokytojų, būrelių vadovų, kurie puikiai supažindina su tradiciniais menais ir moko tradicinių technologijų.

 Organizatoriai Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių dailės mokykla

Emilio Jucio nuotr.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai