Šiauliečių receptai šventiniam stalui – silkė su cinamonu

Ant šventinio Kūčių ir Kalėdų stalo paprastai patiekiami ne tik tradiciniai patiekalai. Ne viena šeimininkė suka galvą – kuo gi šiemet nustebinti. Taigi dviejų vaikų mama šiaulietė Giedrė Rimkienė dalinasi receptu, kurį išmoko iš mamos.

Silkė su cinamonu 

Reikės:

1 kg silkės
1 stiklinės aliejaus
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės acto
1 didelis šaukšto cinamono
2 svogūnų
maždaug 5 gvazdikėlių

Gaminti labai greita ir paprasta – susmulkinti svogūnus ir visus ingridientus (išskyrus silkę) sumaišyti ir supilti ant gabalėliais supjaustytos silkės. Anot Giedrės, skaniausia valgyti antrą diena su bulvėmis. Greita, paprasta ir gardu!