AktualuKultūra

Muzikiniai pavasario koncertai „Polifonijoje“

Pasitinkant pavasarį „Polifonija“ kviečia pasinerti į muziką ir apsilankyti dviejuose puikiuose koncertuose. „Meilė, tirpdanti ledus“ klausytojų lauks Valentino dienos vakarą – vasario 14-ąją, o Chopin JAZZ INN su Evelina Sašenko – kovo 5-ąją.

2020.02.14 18:00 val. MEILĖ, TIRPDANTI LEDUS
Išskirtinė muzikinio vakaro programa klasikos mylėtojams.
Atlikėjai:
Atlan Karp (baritonas, Estija)
Irina Zaharenkova (fortepijonas, Estija)

Programoje:
FRANZ SCHUBERT – Vokalinis ciklas „Žiemos kelionė“ („Winterreise“, eilės Wilhelm Müller)

Dainų karaliumi tituluojamas Franz’as Schubert’as, kurdamas 24 dainų ciklą „Žiemos kelionė“, anot jo amžininkų, visa esybe pasinėrė į poeto Wilhelm’o Müller’io eilėraščius. Liaudies dainas primenančiose eilėse kompozitorius atrado savo išgyvenimams labai artimą meilės, svajų, netekties, liūdesio ir baimės pasaulį. Kompozitorius sirgo ir kentė baisiausią skurdą. Žinomam Vienos leidėjui Tobias’ui Haslinger’iui jis nunešė kelias dainas iš rašomos „Žiemos kelionės“. Leidėjas tarytum iš atjautos varguoliui užmokėjo po guldeną už kiekvieną dainą – juokingai menką atlygį. Kompozitoriaus bičiulis Joseph’as Spaun’as savo prisiminimuose aprašė vieną popietę, kurioje Schubert’as pirmąkart viešai pagrojo visą „Žiemos kelionės“ ciklą, pats dainuodamas trūkinėjančiu balsu, – tokios sukrečiančios buvo paskutinės jo dainos.


Bilietų kaina 8 ir 6 € (nuolaida taikoma moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliems pateikus pažymėjimą).


2020.03.05 18:00 val. Chopin JAZZ INN
Nors Frederikas Šopenas nežinojo žodžio „džiazas“ ir neįsivaizdavo, kad jo muzika gali svinguoti, šiuolaikiniai muzikantai tvirtina, kad jo noktiurnai, polonezai bei mazurkos – patys tikriausi džiazo standartai, puikiai tinkantys improvizacijai. Juk ir pats lenkų genijus neretai mėgaudavosi spontaniška kūryba, perfrazuodamas savo paties ir kitų autorių melodijas įmantriausiais būdais. Tad jo kūrybos išpildymas džiazo kalba – didžiulės improvizacijų tradicijos tęsinys. Su puikia fantazija ir išmone perspalvintos Šopeno melodijos kviečia pasinerti į žavų idėjų vandenyną, išsidriekusį tarp klasikos ir džiazo.
Projektas ,,Chopin Jazz Inn“- tai savitas požiūris į Šopeno muziką. Suteikus legendinio kompozitoriaus kūriniams džiazo bruožų, jie tarsi pradeda naują gyvenimą.
„Projektas man artimas, išgyventas, į jį įdėta daug energijos ir jėgų. Džiazines aranžuotes kūriau aš pati su pianistu Dmitrijumi Golovanovu. Prie F. Šopeno muzikos pritaikėme nuostabius C.C. Norvido tekstus iš eilėraščių ciklo ,,Šopeno fortepijonas“. “ – sako Evelina Sašenko.
2010 metais geriausi projekto kūriniai buvo išleisti „Chopin Jazz Inn“ kompaktinės plokštelės pavidale.

Atlikėjai:
Evelina Sašenko (vokalas)
Dmitrij Golovanov (fortepijonas)
Donatas Bagurskas (kontrabosas)
Jan Maksimovič (soprano saksofonas)
Gediminas Augustaitis (mušamieji)


Bilietų kaina 10 ir 12 € (nuolaida taikoma moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliems pateikus pažymėjimą).

Bilietus galite įsigyti Polifonijos kasoje (Aušros al. 15) ir visose Ticket Market kasose. Bilietų rezervacija telefonu: (8 41) 52 52 07

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai