AktualuŠiauliai

Aplinkosaugininkai rengia reidus ir gaudo taisyklių nesilaikančius žvejus

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai, kartu su neetatiniais inspektoriais surengė reidą ir tikrino Šiaulių miesto, Šiaulių ir Radviliškio rajonų vandens telkinius. Patikrinus daugiau kaip pusšimti žvejų, surašyta 10 protokolų, du iš jų vairuotojams, kurie važinėjo ledu.

Zvejai ant ledo (1)Aplinkosaugininkai, kartu su neetatiniais inspektoriais šeštadienį tikino vandens telkinius. Apvažiavus daugiau kaip 10 vandens telkinių pareigūnai patikrino daugiau kaip 50 žvejų. Kaip paaiškėjo ne visi iš jų laikosi mėgėjų žvejybos taisyklių. Trys žvejai neturėjo smaigų, o penki žvejojo be bilietų.

Vienas, be bilieto žvejojęs vyras, atsakomybės bandė išvengti sprukdamas. Aplinkosaugininkus pamatęs šiaulietis, papustė padus ir bandė pasislėpti melduose, deja nesėkmingai. Vyrui surašytas protokolas (ATPK 87 str. 1d.).

Du iš pažeidėjų į aplinkosaugininkų akiratį pateko jau ne pirmą kartą. Abu be bilietų žvejoje vyrai, pavasarį aplinkosaugininkų buvo sulaikyti gaudantys lydekas, draudžiamu metu. Tad ne pirmą kartą nusižengusiems vyrams gresia baudos iki 57 eurų.

Reido metu rastos ir dvi bešeimininkės palaidinės meškerės su gyvomis žuvelėmis. Šiuo metu gyvąPrizvejojo (1) žuvelę masalui naudoti draudžiama, o šio draudimo nesilaikantiems žvejams gresia baudos iki 289 eurų.

Tikrindami vandens telkinius aplinkosaugininkai Radviliškio rajone Verdulių karjere, ant ledo, rado važinėjančius automobilius. Tokia žiemos pramoga leidžiama tik gavus specialų savivaldybės leidimą. Leidimas važinėti šio karjero ledu nėra išduotas, tad vairuotojams surašyti protokolai (ATPK 78/1 str. 1d.). Administracinių teisęs pažeidimų kodeksas už motorinių transporto priemonių važinėjimą ledu numato bauda iki 144 eurų.

Sužinoję, kad ant šio karjero įrengta nelegali trasa darbo ėmėsi ir policijos pareigūnai. Nuo šiol ši vieta bus dažniau tikrinama, o nedrausmingiems vairuotojams bus rašomi protokolai.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai