AktualuKriminalai

Su pėdkelnėmis ant galvos – plėšti senolių

Praėjusių metų gruodžio 11-osios vakare apiplėšta Pakruojo rajone, Diržių kaime, gyvenanti 70-metė vilties, jog ją nuskriaudę asmenys bus demaskuoti, turėjo nedaug – buvo tamsu, plėšikų veidus dengė kaukės. Pabudusi nuo dūžtančio lango stiklo garsų, moteris net nespėjo išlipti iš lovos, kaip prie jos prišoko du vyriškiai, kurių vienas turėjo peilį, ir pareikalavo pinigų. Pakruojiškė, bijodama, kad prieš ją nebūtų panaudotas smurtas, įsibrovėliams atidavė stiklainyje saugotus 100 eurų. Neprašytiems svečiams to užteko ir jie dingo tamsoje.

Nukentėjusioji savo pasakojimu pareigūnams nelabai ką galėjo padėti. Tačiau Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai nenuleido rankų ir pedantiškai rinko detales, galinčias nors kiek turėti įtakos plėšimo atskleidimui. Tokiais atvejais visada vertingos informacijos suteikia vietos apylinkės inspektorius. Šįkart jo informacija kriminalistams irgi padėjo. Ją papildė pokalbiai su nusikaltimo apylinkėse gyvenančiais asmenimis. Išanalizavus visus gautus duomenis, pavyko apčiuopti grupę asmenų, susijusių su šiuo nusikaltimu. Po dviejų mėnesių kruopštaus darbo buvo surinkti neginčijami duomenys, kad šį plėšimą įvykdė trys Pakruojo rajone, Javydonių kaime, gyvenantys broliai.

Vasario 17-ąją areštinėje atsidūrė du dvidešimtmečiai dvyniai, kitą dieną – jų 27-nerių metų brolis. Jiems dėl plėšimo pareikšti įtarimai. Broliai savo kaltę pripažino bei davė išsamius parodymus apie įvykdytą nusikalstamą veiką. Pasirodo, pas senolę jie įsibrovė dėl vienos labai paprastos priežasties – reikėjo pinigų ir kitaip jų prasimanyti tiesiog nesugebėjo. Tą vakarą broliai gurkšnojo alkoholį, kuris ir įkvėpė pinigų prasimanymo planą. Spintoje radę moteriškas pėdkelnes, jas užsimaukšlino ant galvų ir patraukė pas arčiausiai gyvenusią senolę. Du jų įsibrovė į namo vidų, trečiais  liko lauke.

Policijos pareigūnams 27-nerių metų vaikinas ir vienas jo dvidešimtmetis brolis jau pažįstami dėl jų anksčiau padarytų nusikaltimų. Šįkart jie nusikalstamumo keliu  patraukė ir dar viena 20-metį savo brolį. Už plėšimą vaikinams gresia  laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai