Švietimas

Dainų progimnazijos mokiniai sužinojo, kaip valdyti savo finansus

Vasario 22 dieną Šiaulių Dainų progimnazijoje 26 aštuntųjų klasių mokiniai dalyvavo seminare  „Finansinis raštingumas ateities verslui“, kurį vedė “Finakcento“ finansų tarpininkai Jurgita Petrylienė ir Algis Smirnovas.

Nuolat kintančiame mokslo ir technikos progreso pasaulyje svarbu suvokti, jog informacija nuolat atsinaujina, todėl ir mokymosi, studijų ir darbo rinkos poreikių kaita vyksta itin sparčiai. Pasaulyje vis labiau vertinamas kūrybiškumas, sugebėjimas savarankiškai mąstyti, spręsti problemas, kelti originalias idėjas. Tad kokie iššūkiai mūsų laukia? Kokių žinių ir įgūdžių reikės ateityje? Kokie gebėjimai turi būti ugdomi, kad būtumėm vertingi?

Kuriant sėkmingą karjerą, svarbu atrasti savo talentą ir asmeninius polinkius. Atradus patinkančią veiklą, atsiranda pasitikėjimas savimi, karjeros tikslai, vystosi valinga asmenybė, sugebanti atkakliai ir kryptingai siekti užsibrėžtų tikslų. Todėl labai svarbu jau dabar svajoti apie ateitį ir galvoti apie tai, ką galėtum bei norėtum veikti gyvenime.

Lektoriai papasakojo mokiniams apie finansinio tarpininko, draudimo brokerio, bankininko profesijas, darbui reikalingas asmenines savybes, išsilavinimą.

Renkantis profesiją, labai svarbu numatyti, kokios specialybės artimiausiu metu bus paklausios rinkoje. Draudimo konsultanto profesija šia prasme „saugi“, nes mūsų šalyje draudimo rinka užpildyta tik dalinai, todėl šių sričių darbuotojai dar ilgai bus paklausūs.

Lektoriai papasakojo apie draudimo konsultantų darbą, draudimo rinkos įvairovę, finansines rizikas, su mokiniais diskutavo apie paskolų įvairovę, greitųjų kreditų pavojus.

J. Petrylienė akcentavo, kad šiuolaikiniame pasaulyje labai svarbus finansinis raštingumas ir finansinių produktų išmanymas, supažindino su taupymo galimybėmis, pensijų kaupimo sistema, paaiškino apie gyvybės draudimo galimybes, kartu su mokiniais svarstė, kodėl svarbu mokėti taupyti ir gebėti valdyti savo pinigus, kiek pinigų reikia turėti ir kaip tvarkytis, kad gyventume užtikrintai.

Finansinius tikslus galima įgyvendinti tik turint galimybes ir žinias. Todėl labai svarbu apie ateitį galvoti ir mokytis tvarkyti finansus jau dabar.

Informaciją parengė pagalbos poskyrio vedėja, karjeros koordinatorė Auksė Kravčenkienė

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai