AktualuKriminalaiVideo

Sulaikytas psichotropinio „kristalo” gabentojas su palydovu

Šiaulių apskrities pareigūnams, tiriantiems neteisėtus psichotropinių ir narkotinių medžiagų platinimo procesus savo aptarnaujamoje teritorijoje, tyrimo metu gauta žvalgybinė informacija dažnai nuveda į kitas apskritis ir net šalis. Vasario 18 d. jie kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės pareigūnais surengė operaciją, kurios metu prie Lietuvos – Lenkijos valstybinės sienos buvo sulaikyti du asmenys, įtariami iš Lietuvos norėję išgabenti per kilogramą psichotropinės medžiagos, vadinamos „kristalu“.

Taip vadinamas psichotropikas sparčiai naikina organizmą, gali sukelti psichozes ir labai kenkia odai, dantims. Pakanka vieną kartą išbandyti šį sintetinį narkotiką ir galite tapti nuo jo priklausomu. Po keleto metų ar netgi mėnesių vartojimo žmonės siaubingai pasikeičia. „Matyt, „kristalas“ pajėgus itin greitai įsibrauti į cheminius smegenų procesus“, – teigia Vokietijos psichiatrų asociacijos pirmininkė Christa Roth-Sackenheim. Manoma, kad tai – pavojingiausias šiuo metu rinkoje esantis narkotikas.

Kokia psichotropinė medžiaga buvo paimta iš 30-mečio lietuvio, nustatys specialistai. Kriminalistai išsiaiškino, kad ji buvo gabenama į vieną lietuvių pamėgtą užsienio valstybę. Čia jau keletą mėnesių gyvenusiam 30-mečiui lietuvaičiui gyvenimas darėsi vis komplikuotesnis – darbo fabrike mažėjo, todėl pragyvenimui ėmė trūkti pinigų. Ir čia „nukrito“ pasiūlymas nesunkiai užsidirbti keletą šimtų svarų sterlingų. Tereikėjo iš Lietuvos į šalį, kurioje jis uždarbiavo, pervežti pakuotes su „kristalu“. Šis neteisėtas biznis jį ir suvedė su 28 metų kvaišalų tranzitą organizavusiu lietuviu.

Vilniuje jie iš nenustatytų asmenų įgijo didelį kiekį galimai psichotropinių medžiagų, kainavusių 6000 eurų. Pirkinys lipnia juosta sandariai buvo supakuotas į du paketus, kuriuos savo striukės kišenėse priglaudė 30-metis, o jo naujasis pažįstamas jį kelionėje lydėjo kaip prižiūrėtojas. Kai pasienyje sustabdytame žmones į užsienį vežusiame mikroautobuse pareigūnai 30-mečio paklausė, ar jis neveža nieko neleistino, vyras prisipažino vežąs ir ištraukė paketus su kvaišalais.

Kvaišalų gabentojas, kuris žargono kalba vadinamas „mulu“, ir gabenimo operaciją organizavęs bei „mulą“ lydėjęs lietuvis atsidūrė areštinėje. Jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto gabenimo didelio kiekio psichotropinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, bei pasikėsinimo jas išgabenti kontrabanda.  Teismas trims mėnesiams sankcionavo šių lietuvaičių  suėmimą.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai