Švietimas

Mokiniai dalyvavo tarptautinėje online konferencijoje

Vasario 25 d. Šiaulių Dainų progimnazijoje vyko tarptautinė online konferencija „Cultural Bridge“. Joje dalyvavo mokytojai ir mokiniai iš Vengrijos, Bulgarijos, Italijos ir Lietuvos. Kiekviena dalyvė pristatė savo šalies kultūrą – gamtą, istoriją, tradicijas, papročius, maistą, valiutą, muziką, tautinius kostiumus. Mokiniai buvo paruošę Power Point pristatymus, plakatus ir video medžiagą apie savo šalis.

Lukas Šutovas (8b kl.) palygino Lietuvos ir Lenkijos kultūrinius panašumus, nes jis dalyvavo Comenius Lifelong Learning mainų programoje, projekte „Let‘s Be Green – European Eco Club“. Austėja Valeikaitė ir Samanta Jurytė (8b kl.) lygino lietuvių ir suomių kultūros ypatumus, nes mokinės dalyvauja Nordplus vykdomame projekte „Let‘s Bridge Nordic and Baltic cultures“ (mokytoja Kristina Bliūdžiuvienė). Abigailė Parker (5b kl.) daug keliauja, todėl pristatė Lietuvos ir Kenijos panašumus ir skirtumus (mokytoja Jūratė Valionienė).

Konferencijos metu mokiniai patobulino anglų kalbos žinias, praplėtė kultūrinį ir geografinį akiratį. Džiugu, jog naujosios technologijos leidžia susisiekti su tolimiausiomis valstybėmis ir bendrauti tiesiogiai, todėl norint palaikyti glaudžius ryšius su kitų šalių pedagogais, nebūtina nuolat keliauti.

Konferenciją organizavo ir informaciją parengė

anglų kalbos mokytoja metodininkė Aušra Ramanauskienė

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai