AktualuKriminalai

Nepilnametis prievartavo turtą ir darė poveikį 14-mečiui

Šiaulių apskrities pareigūnai baigė tirti ir teisminiam nagrinėjimui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai  turto prievartavimu ir poveikiu nukentėjusiajam pareikšti nepilnamečiui.

Apie tai, jog 14-metis sūnus yra persekiojamas tame pačiame mikrorajone gyvenančio vaikino, šiaulietė sužinojo, kai vieną praėjusių metų rugsėjo dieną savo namuose neberado kompiuterio. Moteris pamanė, kad sūnus jį bus nusinešęs pas močiutę, pas kurią dažnai lankydavosi. Tačiau ji čia nerado nei namuose buvusio kompiuterio, nei kito, buvusio močiutės namuose. Sūnaus atsakymas moterį pribloškė ir ji kreipėsi į  teisėsaugos institucijas.

Dėl turto prievartavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jo metu paaiškėjo, jog abu kompiuterius ir dar kompiuterio kietąjį diską nepilnametis nunešė į lombardą, norėdamas surinkti 300 eurų, kurių iš jo reikalavo jo pažįstamas 17-metis. Tokios kompensacijos buvo reikalaujama už neva sudegintus automobilio degalus, suplėšytas kelnes ir sugaištą laiką, ieškant Šiaulių rajone, netoli Vinkšnėnų, auginamų narkotinių medžiagų – kanapių, apie kurias jam buvo užsiminęs 14-metis. Pastarajam problemą buvo pasiūlyta išspręsti taikiai, t.y., sumokant 300 eurų. Priešingu atveju buvo grasinama smurtu prieš jį ir jo šeimos narius. 17-metis savo aukos laukdavo progimnazijoje, kurioje mokėsi nukentėjusysis, jos teritorijoje, pakeliui į mokymo įstaigą, telefonu, ieškojo per draugus. Kartą, smūgiuodamas rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas, paauglį sumušė. Šis nuolatinio terorizavimo nebeatlaikė ir vieną dieną namuose ir pas močiutę turėtus kompiuterius bei kompiuterio kietąjį diską nunešė į lombardą ir už juos gautus 125 eurus bei dar iš mamos paimtą šimtinę galimai atidavė savo persekiotojui.

Kai pastarajam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pareikštas įtarimas dėl turto prievartavimo, šis, siekdamas daryti poveikį, 14-metį toliau persekiojo, tik jau su kitokiu reikalavimu – pakeisti ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, sakyti, kad jis viską išsigalvojo, reikalavo ikiteisminio tyrimo teisėjo apklausoje duoti melagingus parodymus. Todėl įtariamajam buvo pareikštas dar vienas įtarimas – dėl poveikio nukentėjusiam asmeniui.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai