AktualuKriminalaiŠiauliai

Patenkinti pareigūnų darbu, kai kurie gyventojai juos giria viešai

Šiaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato viršininkui Ričardui Šiumberevičiui laišką atsiuntusi Kelmės rajono gyventoja Vilma Gerybienė tvirtina, kad jo pavaldinys Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas Eligijus Čėsna yra tas pareigūnas, kuris realiai atitinka policijos moto „Saugoti ginti, padėti.“

Kelmiškei susipažinti su šiuo pareigūnu teko, kai šio rankose buvo moters sūnaus užpuolimo byla. Praėjusių metų gruodžio 7-ąją Šiauliuose besimokantį 17-metį jaunuolį viename  prekybos centre sumušė pažįstamas vaikinas. Nukentėjusiajam buvo suplėšyta striukė, prakirsta lūpa, išmuštas dantis. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio dalimi tapo muštynių vaizdą užfiksavę prekybos centro vaizdo kamerų įrašai.

Šių metų kovo 8-ąją nukentėjusiojo motina ir jo advokatė panoro susipažinti su bylos medžiaga. Tačiau prasidėjo techniniai trikdžiai, nes ne visi pareigūnų kompiuteriai turi galimybę atverti įvairių prekybos centrų įvairia technika daromus vaizdo įrašus. Eligijaus kompiuteris buvo vienas tų, kuriame vaizdo įrašų pamatyti nebuvo galima. Tada vyr. tyrėjas pasiūlė išeitį – per pietų pertrauką pasinaudoti kolegos kompiuteriu ir peržiūrėti vaizdo įrašą. Nukentėjusiojo motinai tai padarė įspūdį: kaip gali būti, jog pietų pertraukos metu, kai tokią šventinę dieną pareigūno bendradarbiai išėjo gurkšnoti kavos su šventiniu tortu, Eligijus paaukojo savo pietų pertrauką ir skyrė dėmesį nukentėjusiojo atstovėms.

Gerybienė konstatuoja, kad Eligijus Čėsna yra pareigūnas, kuriuo galima pasitikėti aklai.

„Norėdamas mums padėti, jis paaukojo net savo laisvą laiką“, – rašo ji savo laiške ir dėkoja jam už nuoširdumą.

Eligijus Šiaulių apskrities policijoje dirba jau šeštus metus. Mokydamasis V. Romerio universitete jis atliko čia praktiką, o po to atvyko ir dirbti. Pradėjęs savo karjerą nuovadoje, toliau tarnybą tęsė Patrulių rinktinėje, o dabar jau metai, kaip yra įsiliejęs į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjų gretas. Jo pėdomis pasekė ir jaunesnis jo brolis Laimonas, kuris taip pat pasirinko policijos pareigūno profesiją ir dirba Šiaulių apskrities policijos kolektyve.

„Eligijus – motyvuotas ir žinantis, ko siekia, pareigūnas“, – taip apibūdina jį buvęs kuratorius vyriausiasis tyrėjas Ričardas Ribikauskas. – „Gaila, kad artimiausiu metu jis paliks mūsų kolektyvą, nes  yra pastebėtas kaip gabus darbuotojas  ir pakviestas dirbti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje.“

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai