Švietimas

Aštuntokai aiškinosi, kaip sudaromos orų prognozės

Šiaulių Dainų progimnazijos 8a klasės mokiniai kartu su matematikos mokytoja metodininke Albina Eitutiene ir biologijos-chemijos mokytoja metodininke Vilma Jasevičiene vyko į Šiaulių meteorologijos stotį. Ten mokytojos organizavo pirmąją integruotos pamokos „2015 m. statistiniai oro kokybės tyrimų duomenys“ dalį.

Išsikėlę pamokos uždavinį, mokiniai atidžiai klausėsi darbuotojos pasakojimo ir stengėsi atrinkti reikiamą informaciją biologijos, chemijos ir matematikos užduotims atlikti. Mokiniai išsiaiškino, kur ir kaip galima sužinoti apie orų prognozes, kritulių kiekį, vėjo kryptis, žemės įšalą, debesuotumą.

Aštuntokai sužinojo, kad duomenys fiksuojami kas trys valandos ir kam to reikia, susipažino su prietaisais, kuriais, nutrūkus elektros srovei ar sugedus kompiuterinei įrangai, galima išmatuoti ar nustatyti reikiamus meteorologinius reiškinius. Taip pat mokiniai apžiūrėjo aikštelę, kurioje sustatyti įrenginiai, automatiškai fiksuojantys ir perduodantys informaciją centrui. Dabar mokiniai rengia darbus, kuriuos pristatys savo klasės draugams per pamokos aptarimą.

Informaciją parengė matematikos mokytoja metodininkė Albina Eitutienė

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai