Švietimas

Dainų progimnazijoje paminėta Pasaulinė Žemės diena

Šiaulių Dainų progimnazijoje buvo pakelta Žemės vėliava, nes kovo 20-oji – Pasaulinė Žemės diena. Ši diena – astronominis pavasaris, kuomet susilygina dienos ir nakties ilgumas. Žemės vėliavos pakėlimo ceremonijoje dalyvavo 5-8 klasių atstovai ir I a klasė. Mažieji mokinukai visus pasveikino su Žemės diena garsiai skanduodami: „Žemė švari,  Žemė graži,  Žemė – mūsų namai“.
Jau daug metų visame Pasaulyje Žemės mėnesio renginių metu stengiamasi atkreipti žmonių dėmesį į tai, kad  kiekvienas žemės gyventojas turi ją saugoti. Mokinių tarybos pirmininkas Ainius Pikūnas savo kalboje skatino visus susirinkusius saugoti savo planetą, tausoti jos naudinguosius išteklius, nes Žemė žmogui davė labai daug: maistą, šilumą, gyvenimą, tačiau ne visi, gyvenantys joje, tai vertina ir atsidėkoja.
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Roma Jarulienė mokinius pasveikino su Žemės diena ir linkėjo, kad kiekvienas saugotų savo aplinką ateities kartoms. Geografijos mokytoja Jūratė Grigaitytė – Mikienė pasveikino mokinius su Žemės diena, o taip pat ir su artėjančiomis atostogomis. Simboliška, kad paskelbus Žemės mėnesį mokiniai pradeda savo atostogas, Šv. Velykų  laukimą. Ši šventė simbolizuoja Žemės atgimimą po žiemos. Mokytoja linkėjo vaikams atkreipti dėmesį į save, savo draugus, kuo jie prisideda prie Žemės išsaugojimo.
8a klasės mokiniai pakėlė Žemės vėliavą, kuri visą mėnesį plevėsuos ir visiems aplinkiniams skelbs, kad Šiaulių Dainų progimnazijos bendruomenė myli Žemę, ją saugo ir supranta, kad Žemė – mūsų namai.
Pakėlus vėliavą, 1a klasė dalyvavo geografijos pamokoje, kurioje kartu su geografijos mokytoja kalbėjo apie Žemę ir apie tai, kodėl žmogus privalo ją saugoti.

Informaciją parengė geografijos mokytoja Jūratė Grigaitytė – Mikienė

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai