AktualuKultūra

Teatro dienos proga apdovanoti geriausi Šiaulių aktoriai

Per šeštadienio vakarą vykusią Tarptautinės teatro dienos šventę „Teatro pamokos su…“ Valstybiniame dramos teatre įteiktos premijos, prizai ir paskelbtos nominacijos. Metų aktoriais paskelbti Jūratė Budriūnaitė ir Juozas Bidokas.

Pagrindinius apdovanojimus – Geriausio moters ir vyro aktoriaus vardus už sezono vaidmenis bei  premijas po 600 eurų ­–  tradiciškai įsteigė Šiaulių miesto savivaldybė. Šiemet geriausiais pripažinti ir apdovanoti aktorė Jūratė Budriūnaitė už Abės vaidmenį Judžino O‘Nilo spektaklyje „Meilė po guobomis“ (rež. Paulius Ignatavičius) ir aktorius Juozas Bindokas už Ifreimo Keboto vaidmenį tame pat spektaklyje „Meilė po guobomis“. Beje, abu aktoriai šios premijos laureatais tampa jau antrąjį kartą.

Jūratė Budriūnaitė-Kamrazer juokavo esą žmogus gaunantis apdovanojimą labai sunkiai dirbo ir jam reikia atsipalaiduoti. Taip turėtų būti ir jai (šeima, ketverių metų dukrelė) ir paklausta, kaip ji atsipalaiduoja ji atsakė, kad dirbdama neįsitempia. O Juozas Bindokas pašmaikštavo: esą norint būti pastebėtu reikia atsistoti ant galvos ir įlipti į medį (past. –iš vaidmens spektaklyje „Meilė po guobomis“).

Premijas už antraplanius vaidmenis po 300 eurų įsteigė teatro rėmėjai. Premija įteikta aktoriui Juozui Žibūdai už Beno vaidmenį spektaklyje Arturo Milerio „Komivojažieriaus mirtis“. Apdovanotas aktorius Anicetas Gendvilas už Ebino vaidmenį spektaklyje Judžino O‘Nilo „Meilė po guobomis“ (rež. Paulius Ignatavičius).

Kaip ir pernai teatrą pasiekė prizas-staigmena: premiją „Verslas verslui“ šių laikų verslininkai skyrė praeito amžiaus prekybininkui, vadybinnkui ir geram aktoriui Antanui Venckui, pagrindinio komivojažieriaus Vilio Lomeno vaidmens atlikėjui Arturo Milerio spektaklyje „Komivojažieriaus mirtis“.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro informacija

Foto: Artūras Staponkus

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai