Aktualu

5900 lydekų paleista į Rėkyvos ežerą, 300 – į Talkšą

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Šiaulių agentūros darbuotojai dalyvavo kelias dienas trukusiuose įžuvinimuose. Į Šiaulių miesto ir rajono vandens telkinius paleista 8300 linų, daugiau kaip 7300 lydekų ir 2650 karosų.

Tęsdami rudeninius vandens tvenkinių įžuvinimus plėšriomis žuvimis Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugija į nuomojamus vandens telkinius paleido beveik 7000 šiųmečių lydekų. Daugiausiai – 5900 lydekų paleista į Rėkyvos ežerą. 300 lydekų paleista į Talkšos ežerą, beveik 400 į Kairių ežerą. Lydekomis praturtinti Šiupylių, Šilų, Pailių, Pakumulšių tvenkiniai ir Ginkūnų ežeras.

Dvivasariais karosais praturtintas Šilų tvenkinys ir Paežerių ežeras. Į pastarąjį paleisti 1500 karosų bei 4300 linų. Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugija lynais pagausino ir Pakumulšių II tvenkinį.

Savo nuomojamus vandens telkinius įžuvino ir kiti nuomotojai. Žvejų klubas „Varūna“ įžuvino Pakumulšių I tvenkinį. Paleistas 180 ivairaus amžiaus linų, 100 dvivasarių karosų ir 200 vienetų šiųmečių karosų.

Žvejų klubas „Valdomai“ įžuvino Šiaulių rajono Valdomų tvenkinį. Paleista 350 paaugintų lydekų ir 100 lynų.

Įžuvintas ir nuomojamas Lygudų tvenkinys. Kazys Norkaitis į tvenkinį paleido 600 dvivasarių lynų, 200 įvairaus amžiaus linų, 600 šiųmečių karosų bei 200 dvivasarių karosų.

Paleistos šiųmetės lydekaitės yra iki 40 cm. dydžio, jų žvejoti šiemet žvejai negali. Aplinkosaugininkai primena, kad lydekas galima gaudyti tik ne mažesnes, kaip 45 cm. ir vienos žvejybos metu galima sugauti ne daugiau kaip 3 lydekas.

Už mėgėjiškos žvejybos taisyklių pažeidimą gresia bauda iki 57 eurų su žvejybos įrankiu konfiskavimų, o sugautos žuvys gali kainuoti labai brangiai. Už mažesnes nei leistina ar daugiau sugautų žuvų nei leistina, skaičiuojama gamtai padaryta žala, tad už vieną neteisėtai sugautą lydekaitę tektų pakloti beveik 160 eurų.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai