Šiauliečiai jau spėjo tai pamilti: itališkų skonių vieta

Viskas prasideda šeimoje. Prasideda nuo pavyzdžių, kuriuos matome dar vaikų akimis. Taip nutiko įmonės „Miltinuko receptas“ savininkei Audronei Budreckienei. Būtent mamos gaminami virtiniai įkvėpė ją pradėti šaldytų produktų verslą. Ir šis sprendimas buvo sėkmingas: šiandien šeimos verslas skaičiuoja jau 24-tus metus ir yra vienas didžiausių šaldytų gamintojų Lietuvoje. O naujausių staigmenų klientams sąraše – jauki krautuvėlė Šiaulių centre ir tik ką startavusi el. parduotuvė, atverianti galimybes įsigyti išskirtinius, kokybiškus itališkus maisto produktus visoje Lietuvoje.

Vieta, nukelianti į Italiją

Šaldytos produkcijos įmonės Lietuvoje direktorės A. Budreckienės teigimu, vienas įdomiausių aspektų versle – naujovių ieškojimas. Kelionės ir užmegztos pažintys su tiekėjais iš Italijos subrandino idėją atidaryti parduotuvę, kurioje kas rytą būtų pristatomi ne tik šaldyti bei švieži rankų darbo „Miltinuko recepto“ virtiniai, cepelinai, ravioli bet ir kokybiški, puikiai derantys bei draugystę jau su esamais įmonės gaminiais užmezgantys itališki produktai. Tiesa, kiek abejonių kėlė dėl pandemijos paskelbtas karantinas, tačiau vis tik buvo nuspręsta rizikuoti ir pirmąją firminę krautuvėlę Šiaulių centre – atidaryti. Visiškai neseniai ji persikėlė į naujas, dar klientams patogesnes patalpas pačioje miesto širdyje – Šiaulių bulvare (adresu: Vilniaus g. 134, šalia mūsų draugų – „Presto“ kavinės).

Džiugu, kad karantinas nesujaukė planų ir jau netrukus krautuvėlė minės pirmąjį gimtadienį. Vos tik pravėrę jos duris pasijausite tarsi užklydę į mažą, Italijos miestelio parduotuvėlę, kur kvapai ne tik nukelia jus į šią šalį, bet ir pasufleruoja prekių pasirinkimą ar būsimą jūsų pirkinių sąrašą. Tai šviežiai
pagamintas pesto, taip pat produktai su baltaisiais ir juodaisiais trumais: aliejai, užtepėlės, sviestas, makaronai, rankų darbo „Grissini“ duonos lazdelės, padažai, derantys prie mėsos, sūrio ir kitų patiekalų.


Geriausi vertintojai – lankytojai
Pasak „Miltinuko recepto“ direktorės, atrasti geriausius, įdomiausius skonius padeda draugai, šeima ir, žinoma, patys lankytojai. Parduotuvės klientai nuolat kviečiami ragauti, degustuoti ir vertinti visas naujienas. Tiesa, kita būtina sąlyga – tai tiekėjai, siūlantys kokybiškus produktus. Dairomasi tik į iš kartos į kartą šeimos tradicijas ir verslus perduodančius bei „Miltinuko recepto“ vertybes atitinkančius tiekėjus. Na, ir žinoma, tai turi būti tik iš kokybiškų ingredientų pagaminti produktai. „Nesenai grįžome iš dviejų didžiausių Europoje parodų, iš kurių parsivežėme labai daug idėjų tiek mūsų produktams, tiek itališkai produkcijai, užmezgėme naudingų pažinčių ir tikimės jau labai greitai nustebinti visus skaniomis naujienomis“, – sakė A. Budreckienė.
Kitas minėtų parodų privalumas – susitikimai su esamais tiekėjais. Susitikę su tiekėjais kalbėjome apie produktų kokybę, autentiškumą ir tai, kas suartina labiausiai – panaši verslo filosofija bei tos pačios vertybės. Mūsų tiekėjai buvo pakviesti aplankyti Lietuvą, susipažinti su Šiauliais. Įdomu ir tai, kad be noro atrasti mūsų šalies kultūrą, gamtą, tiekėjai susidomėjo ir dar viena savininkės idėja – surengti degustacijas ir maisto dirbtuves „Miltinuko recepto“ klientams.

Produktų išskirtinumas – regionų įvairovė

Svarbu paminėti ir kitą parduotuvės išskirtinumą: joje prekės yra iš skirtingų Italijos regionų. Populiarieji produktai su trumais atkeliauja iš Perudžios
regiono (vidurio Italija), didelis dėmesys skiriamas ir makaronų istorijai bei jų pagaminimo būdui. Tai produktai, iš Gragnano slėnio (Neapolio, Pietų Italija) visame pasaulyje žinomo kaip makaronų miesto. Jie gaminami lėto džiovinimo metodu, naudojant itališkus ir ekologiškus aukštos kokybės kietagrūdžių kviečių miltus, pagerinančius jų aromatą, skonį ir neprilygstamą kietumą. Populiarieji rankų darbo „Grissini“ pristatomi šiaurės Italijos gamintojų. Džemai, padažai, puikiai derantys prie mėsos ir sūrio yra iš Aostos kalnų šiaurės Italijos regiono – pagaminti jiems naudojami tik natūralios kalnuose užaugintos uogos, vaisiai, žolelės. Populiarumo sulaukęs Ligurijos pesto, užtepėlės, aliejai su įvairiais skoniais – visa tai taip pat pagaminta tik iš natūralių produktų, užaugintų Ligurijos Rivieroje. Svarbu paminėti ir tai, kad kai kurie produktai yra saugomi DOP (sertifikuota geografine nuoroda).

“Eksperimentuojame ir itališkus produktus deriname su mūsų gaminiais. Pavyzdžiui, Šv. Velykų proga, pagaminome rankų darbo ravioli su trumų įdaru. Šiuo metu intensyviai ruošiamės naujų šviežių produktų gamybai su ingredientais iš Italijos. Na, o jau gaminamus „Miltinuko recepto“ varškėtukus, ežiukus, bulvinius lizdelius ar produktus su varške, pievagrybiais siūlome skanauti ir derinti su itališkais pesto padažais, užtepėlėmis. Taip pat nuo šiol krautuvėlėje turime ir sveriamų pesto, artišokų, saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių”, – pokalbį baigė A.Budreckienė.



Kviečiame visus šiauliečius ir miesto svečius užsukti į „Miltinuko receptas“ parduotuvę (Vilniaus g. 134, šalia „Presto“ kavinės). Joje ne tik paragausite kruopščiai atrinktus produktus, bet ir, tikime, atrasite naujus itališkus skonius. O skubantys ir gyvenantys kituose miestuose tą patogiai gali padaryti užsisakę tik ką startavusioje el. parduotuvėje www.shop.miltinukas.com. Prekės pristatomos visoje Lietuvoje, o norintys – jas atsiimti gali ir tai padaryti krautuvėlėje arba„Miltinuko receptas“ įmonėje – Ziniūnų km., Joniškio rajone.

Daugiau informacijos apie produktus ir vykstančias akcijas galite rasti įmonės socialiniuose tinkluose Facebook: Miltinuko receptas arba Instagram:
miltinuko.receptas

Skanių atradimų!

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite: