AktualuKultūra

Jelgava vėl kviečia į Ledo skulptūrų festivalį

Vasario 5–7 dienomis pačioje Jelgavos miesto širdyje esančioje Pašto saloje vyks didžiausias Baltijos šalyse Ledo skulptūrų festivalis. 18-ojo festivalio tema „Pasaulio stebuklai“, jame savo kūrinius pristatys 32 menininkai iš dešimties šalių.

Pasak Ledo skulptūrų festivalį rengiančios įstaigos „Kultūra“ vadovo Mintauto Buškevicio, pasaulio istorijoje gausu pačių įspūdingiausių objektų, atsiradusių dėl žmogaus veiklos ar gamtos procesų. Kaip tie pasaulio stebuklai atrodo menininkų akimis, bus galima pamatyti jau kitos savaitės pabaigoje  Pašto saloje vyksiančioje ledo skulptūrų šventėje.

Festivaliui komisija atrinko 32 profesionalius skulptorius iš dešimties šalių – Latvijos, Lietuvos, Estijos, Rusijos, Lenkijos, Prancūzijos, Bulgarijos, Nyderlandų, Norvegijos ir Kanados.

 

Festivalio metu bus sukurti ne tik konkursiniai darbai, bet ir kiti ledo meno objektai – ledo baras, demonstracinės skulptūros ir tokios skulptūros, prie kurių galima nusifotografuoti. Iš viso konkursiniams darbams ir papildomoms ledo skulptūroms bus sunaudota daugiau kaip 70 tonų ledo. Kaip ledo blokai virsta meno kūriniais, nuo vasario 1 dienos bus galima tiesiogiai stebėti interneto svetainėje www.icelv.lv.

Šventės organizatoriai ledo šventėje pristatys ir jaunųjų šiauliečių kūrybą. Specialioje parodoje bus eksponuojami Šiaulių mokyklų auklėtinių sukurti pasaulio stebuklus vaizduojantys koliažai. Konkursui jau pateikti 45 darbai iš 7 Šiaulių švietimo įstaigų, juos kūrė 129 mokiniai ir 20 mokytojų. Organizatoriai visiems koliažų kūrėjams dovanos kvietimus į festivalį, o geriausiai komisijos įvertintų darbų autoriai į festivalį keliaus užsakytu autobusu.

Šventėje, kaip jau įprasta, koncertuos įvairios grupės ir atlikėjai, visą šeštadienį ir sekmadienį „Pasaulio stebuklų“ saloje vyks specialiai šeimoms ir patiems mažiausiems festivalio lankytojams skirti  muzikiniai spektakliai ir žaidimai su pamėgtais personažais.

Kiekvieną vakarą bus galima ne tik stebėti skulptūrų kūrimo demonstracijas ir grožėtis jų spindesiu, bet ir mėgautis danguje mirgančiais fejerverkais, didžėjų muzika bei vizualizacijomis.

Į festivalį atvykusius svečius Jelgavos atstovai kviečia aplankyti ir kitus miesto turistinius objektus.

Daugiau apie festivalį – www.icelv.lv.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai