AktualuŠiauliaiSveikata

Onkologei Daliai Tarbūnienei – miesto valdžios sveikinimai

Šiaulių miesto savivaldybės meras Artūras Visockas į miesto valdžios rūmus pakvietė Respublikinės Šiaulių ligoninės Onkologijos klinikos gydytoją onkologę Dalią Tarbūnienę, kur jai įteikta padėka ir fotoalbumas asmeninio jubiliejaus proga už pasiaukojamą daugiau nei keturių dešimtmečių darbą onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams.

Nelengvą darbą Onkologijos klinikoje D. Tarbūnienė pradėjo, vos baigus vidurinę mokyklą – teko plauti grindis. Mat anuomet medicinos mokslus besirenkantys abiturientai turėjo padirbėti ligoninėje ir taip įsitikinti, ar jų pašaukimas tikrai teisingas. Užsidirbusi reikiamą stažą Dalia įstojo į Kauno medicinos institutą, kurį baigė 1971 metais. Tų pačių metų rugpjūčio 1 dieną ji įsidarbino Onkologijos dispanseryje gydytoja.

Į tradiciniu pretenduojančiame tapti renginį, kuriame ir ateityje bus pagerbiami miestui ir jo žmonėms nusipelnę šiauliečiai, susirinkusiems žurnalistams gydytoja Dalia Tarbūnienė atvirai pasakojo apie ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai sunkų onkologo darbą. Jau antraisiais darbo metais jaunai gydytojai teko stoti prie operacijų stalo ir pačiai operuoti arba asistuoti operuojančiam chirurgui. Šį darbą gydytoja dirbo iki 2005 metų, kai įvyko ligoninės reorganizacija ir onkologinės ligonės pradėtos operuoti Moters ir vaiko klinikoje. Nuo tada gydytojai teko dirbti Onkologijos klinikos Konsultacijų poliklinikoje onkologe chemoterapeute,  akušere-ginekologe.

Daugiausia emocijų teko išgyventi, dirbant onkologo-ginekologo darbą, nes šis darbas labai sunkus ir emociškai, ir psichologiškai. Ne kartą teko verkti kartu su savo paciente ir net su jos artimaisiais. Gydytojai ypač įstrigo atvejis, kai prie mirusios mamos raudojo vienuolikmetis sūnus, likęs našlaičiu.

Dirbdama Onkologijos klinikos Konsultacijų poliklinikoje gydytoja D. Tarbūnienė taip pat stengiasi padėti pacientėms. Teko rūpintis, kai tris mėnesius neveikė mamografas, kuriuo diagnozuojama krūtų patologija. Pacientėms teko rašyti siuntimą į kitas gydymo įstaigas, taikančias šią procedūrą. Aparatas jau suremontuotas ir dirbti tampa lengviau.  Jaudina gydytojos ir darbuotojų stoka, nes dažnas jaunas specialistas renkasi darbą užsienyje. Ypač gydytojai sunku, kai klastinga liga sergančiai pacientei kartais tegali pasiūlyti mokamus tyrimus, o ši sako, jog pinigų pakako tik kelionei ir daugiau neturi.

„Dalia – pasišventęs savo darbui ir mylimas ligonių žmogus. Jos gydytų pacienčių čia turbūt visa Prisikėlimo aikštė susirinktų. Aš galiu jai už tai tik dėkoti“, – sakė meras, įteikdamas gydytojai padėką ir fotoalbumą bei dėkodamas už sąžiningumą ir principingumą, kurie šiandienos visuomenėje labai reti.

Gydytojos darbas ne kartą įvertintas ir ligoninės generalinio direktoriaus padėkomis, o kvalifikacija įvertina ne tik ligoniai, bet ir kvalifikacijos kėlimo kursuose. Užauginusi du vaikus gydytoja D. Tarbūnienė gali būti ir puikios mamos pavyzdys.

Rekomenduojami video
Naujienos iš interneto
Taip pat skaitykite:

Artimiausi Renginiai